L´ epíleg de les grans clàssiques, a XS Esports

23/09/2009
Carretera

L´ epíleg de les grans clàssiques, a XS Esports

 

Resum de l´ emissió

 

XLII TROFEU JOAN SOLE (GRAN CLASSICA)

 

La Copa Generalitat és una jove competició que tot just aquest any ha arribat a les nou edicions. Des del 2001, aquest ranking inclou part de les curses més prestigioses del calendari català amb accés per noms capdavanters del nostre ciclisme com Sergi Escobar, Jordi Riera, Xavier Tondo i Eduardo Gonzalo.

Amb la responsabilitat d´ assumir una plaça entre aquestos corredors, es presentaven tres ciclistes a la darrera cursa de la Copa Generalitat de 2009. La cita era a Manlleu i el Trofeu Joan Solé la prova que hauria de decidir sobre la sort definitiva de la competició. Tres corredors que estaven en un estret marge de vuit punts un cop celebrades déu grans clàssiques. Tres ciclistes pertanyents a tres diferents generacions del nostre ciclisme. De groc i líder des de feia vàries jornades, el veterà del Club Ciclista Alcoletge Jordi Cervantes. De verd i segon a la general a dos punts de Cervantes, Joan Font, de 24 anys. I de fúcsia, Airan Fernández, el més jove dels tres i a vuit punts de Cervantes. Abans de la sortida, els tres ciclistes es perdien entre la resta intentant evadir-se davant la innegable responsabilitat.

A les quatre de la tarda en punt es donava la sortida a la zona de piscines municipals. El Trofeu Joan Solé arrencava en la seva 42 edició amb un recorregut idèntic al de fa un any tot sortint direcció a Roda de Ter per girar a l´ esquerra en ruta cap a Sant Martí Sescorts, des d´ on arrencava l´ única dificultat del dia, una pujadeta no molt violenta que un cop coronada conduïa en un ràpid descens fins Manlleu. Un veloç circuit de 12 quilòmetres que es devia cobrir fins deu cops per part dels 99 ciclistes inscrits.