700 cicloturistes a la desena Marxa La Bonaigua

09/06/2009
Cicloturisme

700 cicloturistes a la desena Marxa La Bonaigua

Abans de la sortida es va fer entrega de la barretina pallaresa als 4 ciclistes que han participat en totes les edicions, d'ença de l'any 2000: Jordi Camps, Miquel Gubianas, Albert Fité i Pere Viladoms. Amés, l'Sprint Ciclo-Club Pobla va voler retre un homenatge al FC Barcelona i va entregar la barretina pallaresa a Carles Puyol, fill de la població i a Juan Carlos Unzué, participant habitual en la marxa i també en aquesta ocasió present a la linia de sortida.

Amb el cel cobert, la marxa va començar amb un fort ritme de pedaleig que va propiciar la formació de diversos grups, amb un primer gran pilot de gairebé 250 ciclistes al pas d'Esterri d'Àneu, que es va anar estirant a mesura que s’anaven ascendint els 22km fins al cim del port de La Bonaigua.  La pluja va fer aparició afectant en major o menor mesura els participants en funció de la seva posició a la Marxa, amb períodes de forta tempesta, de pluja fina intermitent i després de sol al cim.

Amb trams de neu a les voreres, la temperatura havia baixat bastant i el fred es va notar en el descens, tot i que el sol va acompanyar durant tot el recorregut per la Vall d'Aran.

El pas per l'antic Túnel de Vielha, exclusiu per als ciclistes, va facilitar la seguretat vial i va ser elogiat per tots els participants; després la baixada fins al Pont de Suert propicià la recuperació de forces per tal d'afrontar l'últim ascens al coll de Viu-Perves i un ràpid descens fins a l'arribada a La Pobla de Segur.

Tres participants es van presentar junts a l'arribada : Jordi Ribó, Gerard Rodríguez, ambdós del Club Sedis de la Seu d'Urgell, i Bernat Cañellas, de l'Esport Ciclista Òdena, amb un temps de 5h i 32 minuts. Els seguien un grup de 5 ciclistes, entre ells en Francesc Serra, del club de la Pobla de Segur. Els últims participants arribaven després de més de 9h i mitja de pedaleig.

A destacar l'excel·lent labor dels Mossos d'Esquadra, que va facilitar la bona marxa dels diferents grups que s'anaven formant en l'ascensió a La Bonaigua, quan la tempesta d'aigua va fer més difícil mantenir la seguretat de la prova, i també en els trams de descens amb pis irregular, i durant el pas per Vielha i pel Túnel.

L'organització va disposar 5 punts d'avituallament així com d'un bon dinar al final de la marxa. Finalment es va fer entrega de la tradicional barretina morada del Pallars al primer ciclista Jordi Ribó (Sedis), a la primera fèmina Claudia Hattrup (Sun Valley-US) i els trofeus pertinents al Club AC 77 de Reus com el club amb major nombre de participants (20), al club de procedència més llunyana, Arrigorriaga Txirrindulari (Euskadi), als més joves, Marta Brugué (CC Rat Penat) i Joan Ruvirola (CC Banyoles)i als més veterans Lisa Cotburn de Sabadell i Jordi Camps (AC Catalunya).

 

Tota la informació a www.labonaigua.cat