La Berga- Sant Boi a la televisió

29/05/2009
Carretera

La Berga- Sant Boi a la televisió

 

Resum de l´ emissió

 

XXVIII Cursa Ciclista del Llobregat – Berga-Sant Boi     17 de maig de 2009    

 

Cada mes de maig, la Berga- Sant Boi, la també anomenada la Cursa del Llobregat reuneix el millor pilot nacional per les rutes paral·leles al riu més emblemàtic de Catalunya. Una cursa que amb 28 edicions a l´ esquena és la cita catalana al calendari de la Copa d´ Espanya, principal competició elit que any rera any anomena a les millors promeses del ciclisme espanyol, una competició guanyada per corredors que ara es baten a les millors curses internacionals, Alejandro Valverde és un exemple.

Matí fresc, però temperatura ideal, varen rebre a un pilot de 154 unitats resultant dels millors equips espanyols amb una nombrosa presència catalana a través dels conjunts Ciutat de Tarragona, ECP Continental, CJAM Novatec més el sempre combatiu i resolutiu equip francès de l´ Amical- Velo.

Després del protocol·lari tall de cinta i el vist i plau de les autoritats, es va donar la sortida neutralitzada pels carrers d´ una Berga que es despertava a aquella hora. Per davant un itinerari molt conegut tot i petites modificacions que no variaven gaire el quilometratge habitual: 177 quilòmetres en sentit descendent amb tres dificultats al camí: L´ Espunyola, Vacarisses i Ullastrell. Tres pujades no gaire complicades que rarament evitaven arribades en gran grup, tot i que a les dues darreres edicions corredors del Caja Rural, Mikel Nieve i Arturo Ariño van evitar l´ esprint massiu. El segon dels dos estava a més a la sortida de Berga, el saragossà Ariño defenia d´ aquesta manera la seva corona conquerida un any abans.