Arriben els Campionats d´ Espanya de BTT amb una selecció catalana que aspira a tot

18/07/2007
DHi

Arriben els Campionats d´ Espanya de BTT amb una selecció catalana que aspira a tot

La meitat de descens tindrà sis corredors: els cadets Pol Romero i Sergi Guix, els juvenils José Carlos Bartolomé, Xavier Simó i Lluis Montes i el sots 23 Arnau Sugrañes. El divendres arrenquen les competicions amb la cursa de relleus mentre que el dissabte es centrarà en les curses de cross country i el diumenge en les proves de descens.

Fa un any l´ equip català treia un balanç satisfactori, però no tant com altres anys, als Campionats d´ Espanya de BTT celebrats a Bilbao. David Lozano i David Vázquez van ser els principals valedors de la participació del grup català en una competició que va començar amb la segona plaça catalana al team relay, darrera Andalusia. L´ equip format per Jordi Vila, Sandra Santanyes, Oliver Avilès i Martí Gispert no va poder revalidar un títol que des de fa tres anys era català. En cross country destacà com no el segon títol nacional de l´ any de Lozano, que fou campió de ciclocross, a juvenils en una cursa on, com es preveia, Oliver Avilés fou el seu principal rival. En elits, podis per Israel Núñez i Cristina Mascarreras, tots dos tercers, i tercer esglaó també per Jordi Vila. En master 30 assenyalar el triomf de David Sánchez.

Passant al descens, un cop més va quedar clar que els millors especialistes provenen de Catalunya. En el podi d´ elits, tres catalans, David Vázquez, Oscar Saiz i Iván Oulego, van monopolitzar la competició. Vázquez a més fou sots campió en four cross. En dones, segona posició per la Mireia Boscà i tercera per Victòria Hernández, bronze també al four cross. No va fallar José Carlos Bartolomé en juvenils amb el títol nacional, el mateix que Angel Antoni Perales a veterans.

 

Per veure programa