El Catalunya Track inicia la nova temporada a París amb bones sensacios

10/06/2007
Pista

El Catalunya Track inicia la nova temporada a París amb bones sensacios

Helena Casas, amb 18 anys, la corredora més jove entre les participants femenines, va ser l'encarregada d'inaugurar la temporada per part de Catalunya Team marcant un temps de 13?017 (velòdrom de ciment, descobert i amb vent) a només una desena de segon de la bielorrusa Natallia Tsylinskaya, una de les actuals dominadores de l'especialitat i doble campiona del Món en 2006. Desprès, Casas va tenir el privilegi de mesurar-se en vuitens de final davant l'actual triple campiona mundial, la britànica Victoria Pendleton, i la lituana Simona Krupeckaite, vencedora final del torneig parisenc. Ja en les mànigues de repesca i malgrat la seva derrota, Helena es va mostrar competitiva davant les veteranes Tsylinskaya i Valentina Alessio, de Itàlia.

Entre els nois, Àngel Sixto (com Helena Casas en plena fase de preparació dels Campionats d'Europa sub23 del proper mes de juliol a Alemanya) va demostrar la seva innegable progressió marcant el millor registre entre els representants de l?equip català en els 200 metres, 11?387 en la posició 20.

Per la seva banda, Itmar Esteban va ocupar la plaça 22 (11?403) i Oriol Martínez la 28. Així, tant Sixto com Esteban, aconseguien entrar en vuitens de final on els dos van lluitar sense complexos enfront part de l'elit mundial de l'especialitat.

En les seves respectives sèries, a l?Àngel (18 anys) li va tocar mesurar-se davant el francès Didier Henriette i l'alemany Rene Enders, sent derrotat per els dos però on va ser necessari visionar la photofinish per a comprovar la classificació amb l'alemany. Mentrestant, Esteban (23 anys) va tenir com rivals a dos veterans ciclista de molta entitat, l'italià Roberto Chiappa i el polonès Lukasz Kwiatkowski. L'italià va ser superior però l'Itmar va sortir victoriós enfront del polonès.

Esteban i Sixto van concloure el seu concurs acabant segon i quart en les seves respectives mànigues de repesca, on els dos van mantenir una desequilibrada lluita davant tres components de la selecció francesa, i que l'afició local va saber reconèixer oferint una merescuda ovació.

Finalment, assenyalar el debut d'Oriol Martínez completant la participació de l'equip català en la plaça 28. Format en el esquí alpí, Martínez és un jove ciclista de 20 anys que, per condicions físiques i inexperiència, té un ampli marge de progressió i representa una altra de les apostes de futur de Catalunya Team.