El descens de Sant Andreu de la Barca, aquest diumenge a XS Esports

23/03/2007
DHi

El descens de Sant Andreu de la Barca, aquest diumenge a XS Esports

 

Resum de l´ emissió

 

Copa Catalana de descens-Sant Andreu de la Barca

 

El diumenge 11 de març va viure l´ estrena de la Copa Catalana de descens amb la celebració d´ una de les curses més famoses del circuit a una vila que viu el descens com poques: Sant Andreu de la Barca. Un any més la població propera a Barcelona va celebrar el seu Trofeu Marzocchi, un nom que prové del primer sponsor que va tenir la prova, tot i que des de fa quatre anys també és el Gran Premi Diputació de Barcelona. Organitzat pel Motoclub Sant Andreu de la Barca la cursa es supera a sí mateixa cada any gràcies al gran ajut del Patronat d´ Esports de l´ Ajuntament.

Pels competidors, sol ser un escenari molt agradable donat la seva particularitat de ser el primer de l´ any. El principal motiu és la gran presència de públic local, molt interessat i també entès. Sant Andreu de la Barca es, com dèiem, el bressol d´ aquesta disciplina amb un gran seguiment i el concurs de dos ídols com Ivan Oulego, dos cops campió d´ Espanya absolut i guanyador d´ una cursa de la Copa del Món de 2003, i del guanyador final del dia, Pasqual Canals, més jove però amb gran projecció i l´ atractiu de veure ´l  en la seva primera cursa amb l´ equip Massi.

 

Presentació del Llibre "En bicicleta por los puertos"-Frederic Ràfols

 

En bicicleta por los puertos narra el viatge de quatre ciclistes que travessen el nord de la península Ibèrica de cap a cap amb l?objectiu principal d?ascendir quants i  més ports millor.

El Vicenç, el Felipe, l'Andreu i La Gessamí son els protagonistes.

Conversen entre ells donant apunts  de records i de reflexions autobiogràfics, i especialment, sobre  cicloturisme, amb referències a carreres pedestres i ports de muntanya, mater amatísima del bon trescador del pedaleig.

Apareixen les dades principals de més de cinc-cents ports, els més populars en el món del ciclisme.