Aquest diumenge, ampli anàlisi de la situació actual del ciclisme en pista català a XS Esports

09/02/2007
Pista

Aquest diumenge, ampli anàlisi de la situació actual del ciclisme en pista català a XS Esports

 

Inici de l´ emissió

 

?La pista és una peça capital dins del ciclisme català. Un nombre important de gran corredors d´ aquesta terra s´ han fet ciclistes als velòdroms. La millora d´ aspectos tènics i l´ efectivitat de les tàctiques  són conceptes que s´ adquireixen als velòdroms i posteriorment es poden aplicar a la vida esportiva del ciclista.

Amb aquest panorama no és d´ extranyar que el ciclisme català hagi lluitat per la continuitat i viabilitat d´ una instal·lació emblemàtica de la pista com és el velòdrom de Tortosa, autèntic símbol de la gran pasió que aquestes terres riberenques senten pel ciclisme. Bon exemple d´ això és la contínua activitat que creix en aquest velòdrom que derivarà en un nou complex a Vilallop, localitat a cinq quilòmetres de Tortosa

El passat mes d´ agost al vell velòdrom de Tortosa es va celebrar el Memorial Miquel Espinós centrat en un duel entre les seleccions catalana i basca.

Recordar que el protagonista del memorial Miquel Espinòs fou un notable especialista de les Terres de l Ebre, olímpic als Jocs de Múnic de 1972 i dos cops sots campió mundial darrera moto, que ens va deixar fa poc menys d´ un any?