Cristina Mascarreras, segura guanyadora de la Copa Catalana a falta d´ una cursa

05/09/2006

Puntualment a les dues de la tarda es donava la primera sortida del Gran Premi MASSI en la qual destacava la presència de les corredores internacionals de la Selecció Xinesa -que recentment van dominar el mundial en categoria Sub23-, la xilena Francisca Campos i la francesa Cecile Rode (Lapierre). Entre elles, la catalana Cristina Mascarreras (Tot Vici amb bici) i virtual campiona del circuit. Des dels primers compassos de la prova l'altíssim ritme imposat per l'asiàtiques va ser irresistible per a la resta de competidores, les quals no van poder seguir la roda i veien com se'ls escapava qualsevol opció a podium. La lluita es va centrar en la lluita per a la quarta, cinquena i sisena posició entre Francisca Campos, Cecile Rode, Anna Villar i en veure quin seria l'ordre del pòdium. Finalment, la primera corredora a creuar línia de meta va ser Ren Chengyuan, segona Liu Ying ?ambdues sub23- i tercera Wang Jingjing. La francesa Rode va aconseguir la quarta posició final i la catalana Anna Villar (Massi Abarth) cinquena. Francisca Campos va haver de conformar-se amb la sisena plaça i Mascarreras amb la setena.

En categoria masculina també havia noms il·lustres del mountainbike: José Antonio Hermida, Ravanel, Lejarreta, Gispert, Mantecón, entre molts altres bikers nacionals i internacionals. La carrera va ser una lluita constant de poders entre Martí Gispert i Hermida. En les tres primeres voltes ambdós van rodar junts amb només avantatges propers als 5-10 segons. No va ser fins a la quarta i penúltima volta quan un canvi de ritme de Gispert va despenjar definitivament a Hermida. Per darrere, el líder del circuit, Sergio Mantecón, aconseguia mantenir la tercera posició durant gran part de la carrera, però una excel?lent remuntada del francès Ravanel  el portar aquest fins a la última posició del pòdium.  Iñaki Lejarreta (Orbea), que va tenir una desafortunada caiguda en la primera volta també va realitzar una sensacional remuntada en la qual, quan s?acostava a la tercera posició, es va truncar per una punxada.

EQUIPS: Ambisist

La pròxima prova del Gran Premi MASSI Copa Catalana BTT Internacional serà l?1 d'octubre a la població barcelonina de Calaf (Anoia). Aquesta serà la setena i última prova del Gran Premi MASSI?06 que proclamarà als vencedors del Circuit, que en aquesta edició complia el seu cinquè aniversari.