Pau Miquel, victòria de Copa d'Espanya júnior a la Cursa del Llobregat

27/05/2018
Carretera

Pau Miquel, victòria de Copa d'Espanya júnior a la Cursa del Llobregat

La tercera prova de la Copa d'Espanya júnior de carretera ha tingut escenari i protagonista català aquest diumenge amb la disputa de la Navàs-Sant Boi, 37ª edició de la Cursa del Llobregat que ha acabat amb victòria per part de Pau Miquel (Turismo Villanúa), que ha superat en el mateix esprint de Sant Boi de Llobregat al seu company d'escapada Josep Miquel Canet (ULBSports-Ginestar). El tercer lloc del podi ha estat per José Andrés Díaz (OID Cycling Team), mentre Carlos Rodríguez (Polartec-Kometa) mantenia el seu lideratge a la Copa d'Espanya gràcies al seu setè lloc.

La prova, organitzada pel Club Ciclista Sant Boi, ha tingut el seu habitual recorregut exigent i nerviós de 114 quilòmetres en què se superaven els ports de Vilaredes, Vacarisses i Ullastrell, aquest últim coronat a 30 quilòmetres per la línia de meta. D'allà ha sortit liderant la cursa en solitari el líder de la Copa d'Espanya, un Carlos Rodríguez (Polartec-Kometa) en forma després d'aconseguir un triomf internacional a la Copa de les Nacions que tenia a dos perseguidors catalans, el seu company d'equip Álex Martín i Alberto Hernández (Jufré Vic-ETB).

Tanmateix, el traçat favorable baixant cap al Baix Llobregat ha afavorit la caça dels escapats, que han estat atrapats a 15 quilòmetres per la línia de meta. Ha estat aleshores quan els atacs s'han succeït en un grup d'una vintena de corredors que quedaven al cap de cursa. Finalment, han estat Josep Miquel Canet (ULBSports-Ginestar) i Pau Miquel (Turismo Villanúa) els que s'han destacat en els últims 10 quilòmetres sense poder ser atrapats, amb victòria a l'esprint favorable al català, que d'aquesta manera s'apropa al liderat de la Copa d'Espanya. A més, Gerard Bofill (Terrassa-Ciclisme Club) ha estat el més ràpid a l'esprint del grup i ha acabat 5è, pujant al podi com a millor corredor de primer any.

Informació de la prova i classificacions.