El bielorús Zhyhunou s'imposa a la Clàssica Xavi Tondo

06/05/2018
Carretera

El bielorús Zhyhunou s'imposa a la Clàssica Xavi Tondo

Dzmitry Zhyhunou (Lizarte) ha estat el vencedor avui a Valls de la Clàssica Xavi Tondo, després d'imposar-se en l'sprint d'un grup d'unes 30 unitats que s'ha fet després de l'ascenció al Coll de Lilla, de 2 acategoria i coronat a escassos 10kms de l'arribada.

Al primer tram, la cursa ha estat marcada per l'escapada d'Ismael López (Mutua Levante), Alfonso Pla (GSport) i Julen Amarika (Telco'm) que han comptat fins amb 2'30" d'avantatge, però han estat neutralitzats a la primera pujada a Lilla. En el descens s'ha format al davant de cursa un grup de 18 unitats dels quals Murgiondo (AMPO) es mantenia al front al pas pel Coll de Belltall.

Tot i això, ha estat neutralitzat abans del segon ascens a Lilla en el que s'ha format el grup de 30 ciclistes que s'ha acabat jugant la victòria de la Clàssica, tot i els intents en el descens de Sergio Vega (Froiz) i Sovva Novikov (Lokosphinx) que han estat caçats a la pancarta de 2kms a meta per la resta dels companys de grup. En l'esprint Zhyhunou (Lizarte) s'ha imposat al balear Xavi Cañellas (Caja Rural-Seguros RGA) y Antonio Soto (Lizarte). Aquest últim consolida el seu liderat de la Copa Espanya Elit/S23 amb aquest resultat a falta de només una prova per finalitzar-se.

Pel que fa als ciclistes catalans, el millor a meta ha estat Gerard Armillas (Team Compak) en la 9a posició.

Tota la informació de la Copa Espanya elit-sub23, a l'enllaç.