Arnau Fonollosa i Jufré Vic-ETB, dominadors del Campionat de Catalunya júnior de Batet

01/05/2018
Carretera

Arnau Fonollosa i Jufré Vic-ETB, dominadors del Campionat de Catalunya júnior de Batet

El Trofeu Primavera d'Olot-Memorial Josep Maria Carrera ha estat avui l'escenari d'un espectacular Campionat de Catalunya júnior, en un exigent recorregut de 80 quilòmetres plantejat pel Club Infantil Ciclista Olot que puntuava a la vegada per la Copa Catalana de la categoria. Just abans s'hi ha celebrat també la prova cadet, també puntuable la competició catalana de la categoria. Dues proves resoltes amb victòries d'Arnau Fonollosa (Jufré Vic-ETB) i Arnau Gilabert (Autocars Sagalés).

Arnau Fonollosa ha estat el gran triomfador del dia, coronant-se campió de Catalunya després de tota la cursa escapat i situant-se també com a líder de la Copa Catalana, en una cursa que el seu equip, Jufré Vic-ETB, ha dominat per complet. Com van fer fa unes setmanes a la prova de Copa Catalana d'El Prat, els de Pius Dòniga han aconseguit pujat tres dels seus corredors al podi, a més de ser el millor equip i tenir el millor classificat de primer any, Adrià Bartrina (8è).

Fonollosa s'ha escapat des del segon quilòmetre de cursa amb el seu company d'equip Toni Algarrada i Francisco Muñoz (Turismo Villanúa), que a mitja cursa ha patit una caiguda que l'ha obligat a abandonar. A partir d'aquell punt, Fonollosa i Algarrada han fet un gran treball conjunt que els ha permès aconseguir un avantatge de fins a minut i mig i mantenir-se junts fins les últimes rampes camí de Batet, quan Fonollosa ha marxat en solitari cap a la victòria, mentre Algarrada era segon.

El seu company Isaac Vilarrasa ha acabat tercer completant el podi, liderant l'esprint d'un grup perseguidor on els Jufré Vic-ETB han sabut controlar tots els contraatacs. En aquell grup també hi ha entrat el que era el líder de la Copa Catalana, Pau Miquel (Turismo Villanúa), acabant un sisè lloc que no li ha permès mantenir el liderat.

En la prova de cadet, en què han superat un recorregut de 43 quilòmetres, Arnau Gilabert (Autocars Sagalés) s'ha imposat en solitari davant del seu company d'equip Adrián Ferrer i de Martí Hidalgo (Tot net-Terrassa). Després d'aquesta important victòria, Gilabert s'ha situat al capdavant de la general de la Copa Catalana davant d'Abel Gordillo (Quadis-Trek), l'anterior líder, que avui ha estat cinquè.

Tota la informació i classificacions del Campionat de Catalunya júnior.
Tota la informació i classificacions de la prova cadet del Trofeu Primavera d'Olot.