Seff Van Kerckhove es proclama nou campió de Catalunya cadet a Ripoll

01/05/2024
Carretera

Seff Van Kerckhove es proclama nou campió de Catalunya cadet a Ripoll

La celebració del 9è Gran Premi Vila de Ripoll, organitzat pel Club Ciclista Ripoll, ha estat aquest dimecres 1 de maig, coincidint amb la celebració del Dia del Treballador, l'escenari de la disputa del Campionat de Catalunya Cadet de fons en ruta d'aquesta temporada 2024. En una matinal de doble cursa, que sumava també una cita de la Copa Catalana Júnior, Seff Van Kerckhove (Cyclo-Club Libramont-Chévigny) ha estat protagonista d'una gran escapada en solitari per alçar-se amb el títol, acompanyat en el podi per la plata d'Aitor Martínez (Autovivo Grup-CC Sant Boi) i Ferran Torra (Escola Ciclisme Isaac Gálvez-Ibermicar).

Els tres corredors s'escapaven juntament amb Joel Oller (Purito-Tadesan-Núria) en el primer port de la jornada, l'exigent Coll de Santigosa, en el tall que acabaria sent definitiu. Van Kerckhove, Martínez, Torra i Oller s'han distanciat del grup en l'ascens i ha estat en el descens quan Seff Van Kerckhove ha marxat en solitari per buscar una cavalcada que li ha acabat donant el títol. D'aquesta manera, Van Kerckhove ha refermat el seu gran inici de temporada 2024, aconseguint grans resultats a nivell europeu tant de carretera com de BTT i ciclocròs, en aquests casos en algunes sortides de la selecció catalana. Amb aquesta victòria, pren el relleu d'Iván Roure en el palmarès del campionat català cadet de carretera. La resta de posicions del podi s'han decidit a l'esprint entre els companys d'escapada de Van Kerckhove, i Aitor Martínez ha fet valer el seu punt de velocitat per penjar-se la medalla de plata.

La matinal havia arrencat amb la prova de categoria júnior, puntuable per a la Copa Catalana Júnior. Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Núria) ha estat el més fort i s'ha imposat en solitari, aconseguint la seva segona victòria de la temporada en territori català i la quarta en total. El garrotxí, que una setmana abans havia hagut d'abandonar l'Eroica Juniors italiana per una caiguda, ha recuperat les sensacions i es segueix consolidant com una de les grans promeses del ciclisme català. Júniors i cadets tornaran a les carreteres gironines el 25 i 26 de maig amb la disputa de la Volta a Girona, que aquest any tindrà dues proves amb el Trofeu Agullana i el Trofeu Primavera.

Campionat de Catalunya Cadet 2024 - Gran Premi Vila de Ripoll:

  1. Seff Van Kerckhove (Cyclo-Club Libramont-Chévigny) 1:02:26
  2. Aitor Martínez (Autovivo Grup-CC Sant Boi) a 1:37
  3. Ferran Torra (Escola Ciclisme Isaac Gálvez-Ibermicar) a 1:37
  4. Joel Oller (Purito-Tadesan-Nuria) a 1:40
  5. Borja Carvacho (Irontech-Tecnic-Mendiz-Ambisist) a 2:27
  6. Eric Trillo (Escola Ciclisme Isaac Gálvez-Ibermicar) a 2:27
  7. Eloi Ramos (Escola Ciclisme Mataró-Alsus Team) a 2:27
  8. Arnau Royo (Penya Ciclista Baix Ebre) a 2:27
  9. Jofre López (Escola Ciclisme Isaac Gálvez-Ibermicar) a 2:27
  10. Àlex Piernas (Escola Ciclisme Isaac Gálvez-Ibermicar) a 2:27

9è Gran Premi Vila de Ripoll - Copa Catalana Júnior:

  1. Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria) 2:01:26
  • Per equips: Purito-Tadesan-Nuria
  • Muntanya: Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria)
  • Metes volants: Roger Pareta (Purito-Tadesan-Nuria)
  • Classificacions completes.