La Copa del Món UCI XCE Eliminator arriba a Barcelona, amb participació de la selecció catalana

22/04/2024
BTT

La Copa del Món UCI XCE Eliminator arriba a Barcelona, amb participació de la selecció catalana

Aquest pròxim divendres 26 d'abril, una de les modalitats més espectaculars del ciclisme torna a Catalunya, amb la celebració d'una nova edició de la Copa del Món XCE Eliminator de bicicleta de muntanya a Barcelona. En concret, el circuit al voltant de les Fonts de Montjuïc tornarà a ser l'escenari d'una cita ben especial, que ha ha viscut importants jornades competitives a la capital de Catalunya, arribant a coronar els campions del món l'any 2022.

City Mountainbike ja fa uns anys que, de la mà de la UCI, va llançar aquesta nova i espectacular modalitat de mountain bike que té per objectiu apropar la biciclewta de muntanya, típicament organitzat a zones de muntanya, al centre de les ciutats. La prova es desenvolupa en tandes de 4 corredors que, després d'una classificatòria prèvia cronometrada, segons el resultat obtingut, es determinen uns grups de sortida de 4 a 4. A cada eliminatòria es classifiquen els dos primers fins arribar a la gran final. Les curses són molt intenses, ràpides i espectaculars ja que són tan sols 2 voltes per cursa i els corredors ho donen tot durant la mateixa. Al llarg del recorregut que consisteix en un circuit d'entre 500 i 1000 metres de longitud, hi ha tot tipus d'obstacles naturals i artificials com ara salts i escales.

S'espera que els i les millors del món assisteixin com és habitual a la cursa de Barcelona, entre els quals destaquen Titouan Perrin-Ganier, Simon Gegenheimer o Theo Hauser entre molts altres i en dones la italiana Gaia Tormena, Marion Fromberger o la catalana Marta Cano per destacar-ne algunes. En total, més de 20 nacionalitats estaran representades a aquesta prova de Barcelona. Posteriorment, es durà a terme un short track per a homes i un altre per a fèmines, els corredors surten alhora i van fent voltes al circuit i els últims, al pas de cada volta van quedant eliminats.

Representació de la selecció catalana
La selecció catalana estarà representada amb dos ciclistes a les categories absolutes d'aquesta Copa del Món d'Eliminator, com ja ha passat en anteriors edicions de la prova. Concretament, serà la destacada biker Marta Cano i Pol Tarrés els dos ciclistes que defensaran els colors de Catalunya en el circuit de Montjuïc, en una prova que promet emocions fortes i les finals de la quan es retransmetran en directe a través de la plataforma Ocisporttv.

El programa és el següent:

  • 12:30 – 13:30: Registre d'inscripcions obertes
  • 13:30 – 14:00: Training Elite Masculí i Femení
  • 14:10 – 14:25: Contrarellotge Femení – World Cup XCE
  • 14:25 – 14:35: Contrarellotge Masculí – World Cup XCE
  • 14:35 – 15:05: Training obert
  • 15:20 – 15:50: 1/8 Finals Masculines
  • 16:00 – 17:00: Finals Femenines i masculines – World Cup (XCE) Live TV
  • 17:10 – 17:20: UCI Short-track Femení XCC
  • 17:20 – 17:30: UCI Short-track Masculí XCC
  • 17:45: Entrega de premis

Més informació de l'esdeveniment, a les pàgines web de Cycling Week BarcelonaCity Mountain Bike.

Fotografia: Ocisport