El Trofeu 15 d'Abril torna a acollir la Copa d'Espanya Júnior amb victòria de Joan Roca

21/04/2024
Carretera

El Trofeu 15 d'Abril torna a acollir la Copa d'Espanya Júnior amb victòria de Joan Roca

El valencià Joan Roca (Castillo de Onda) es va proclamar aquest dissabte 20 d'abril guanyador de la 8ª edició del Trofeu 15 d'Abril, segona prova puntuable per la Copa d'Espanya Cofidis júnior de ciclisme en carretera amb sortida i arribada a La Canonja (Tarragona), en imposar-se a la mateixa línea de meta després d’un emocionant sprint.

Roca, amb un crono de 3 hores, 10 minuts i 58 segons després de 121 quilòmetres de cursa, ha aventatjat en l’arribada a José Maria Pina (Valverde Team) i Rodei Muñoz (Alimco-Campagnolo), que han estat segon i tercer al podi. Entre els deu primers, hi han entrat també Gerard Mora (Tot net-Terrassa, 6è) i Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria, 7è).

El Club Ciclista La Canonja, organitzador de la cursa, havia dissenyat un recorregut exigent de 121 quilòmetres amb tres destacats ports de muntanya: el Coll de Mont-Ral (1a categoria, 10 km al 5,5%), al quilòmetre 58; el coll de Capafonts (2a categoria, 3,7 km al 6,5%) i el de la Mussara (3a categoria, 11,5 km a l'1,9%), situat a només 33 km. de la meta. Ha estat una cursa moguda de principi amb fi, amb diferents escapades coincidint amb l’ascensió als principals ports de muntanya; els fugats, però,  han arribat com a molt als 40 segons de diferència sobre el gran grup. Superat el darrer coll de muntanya de la jornada, el de la Mussara, un grup de vuit ciclistes escapats ha aconseguit un marge d’un minut que s’ha anat reduint (era de 15 segons a 4 kms de meta) fins a ser atrapats a molt poc del final.

A la classificació de la muntanya el vencedor ha estat Ibai Villate (Alimco-Campagnolo) amb 12 punts; segon ha estat Juan José López (Valverde Team), amb 9 p.; i tercer Luis Alberto Lajarín (Valverde Team), amb 8 p. Pel que fa als sprints especials el guanyador ha estat Unai López  (Autovivo Grup - Club Ciclista Sant Boi) amb 3 punts; segon Marc Zafra (Purito) amb 2 p. i tercer Oskitx Eguiguren (Baque Team) amb 1 p. Per equips primer ha estat l’Alimco-Campagnolo, seguit del Picusa Team i del Valverde Team.

29 equips han près la sortida en una prova que ha reunit el bo i millor del ciclisme júnior estatal: Alimco, Autovivo, Baque Team, Bathco, Bonillo Team, Castillo Onda, Electromercantil, Electro Hipereuropa, El Duende Jerez, El nieto del lobo, Equipos Cortizo, Esetec, Fenavin, Gran Canaria Bike Team, Huesca La Magia, Kalas Pista, KH7, Lucta-Granja, Maguisa Guijuelo, Penya Ciclista, Picusa Academy, Purito, Sanse, Saxun, Sporting, Team Grupo Serman, Team Polti, Tot Net i Valverde Team. La primera pedra d'un cap de setmana de gran ciclisme júnior per terres tarragonines, que diumenge va viure amb gran èxit de participació l'estrena de la Clàssica l'Hospitalet de l'Infant, puntuable per la Copa Catalana Júnior.

8è Trofeu 15 d'Abril - Copa d'Espanya Júnior:

  1. Joan Roca (Tot net-Terrassa) 3:10:58
  2. José Maria Pina (Valverde Team-Ricardo Fuentes) m.t.
  3. Hodei Muñoz (Alimco-Campagnolo) m.t.
  4. Óscar Orts (Team Polti Kometa) m.t.
  5. Tomás Pombo (Equipo Cortizo) m.t.
  6. Gerard Mora (Tot net-Terrassa) m.t.
  7. Marc Zafra (Purito-Tadesan-Nuria) m.t.
  8. Antonio Ramírez (Lucta-Granja Rinya) m.t.
  9. Eric Igual (Picusa Academy) m.t.
  10. Marcos Freire (Bathco) a 0:03
  • Per equips: Alimco-Campagnolo
  • Muntanya: Ibai Villate (Alimco-Campagnolo)
  • Esprints especials: Unai López (Autovivo Grup-CC Sant Boi)
  • Classificacions completes.

Fotografia: Club Ciclista La Canonja