Mariona Calvis, 7a a l’inici de la Copa Europea de BMX

11/03/2024
Federació

La selecció catalana de BMX va disputar aquest cap de setmana la primera cita internacional de la temporada amb l’obertura de la Copa Europea de BMX a Sarrians (França), en una cita que va estar marcada pel temporal. Tres pilots júniors i dos sub 23 es van desplaçar a terres franceses per disputar les dues primeres rondes del calendari europeu, però les fortes ratxes de vent que afectaven la zona van obligar a suspendre la jornada de dissabte i només es va poder disputar la segona ronda, prevista per al diumenge 10 de març.

Mariona Calvis, que la temporada passada ja havia demostrat el seu potencial amb un podi a Valmiera (Letonia) i posicions de mèrit a Zolder (Bèlgica), va tornar a ser la millor corredora de la delegació catalana i es va classificar per a la final sub 23 femenina. Després de superar les tres primeres rondes classificatòries, Calvis es fa enfrontar a les millors especialistes europees i va aconseguir una 7a posició final. El TOP-10 de Calvis a la Copa Europea arriba tan sols una setmana després de la seva victòria en categoria sub 23 a la prova internacional UCI BMX categoria C1 Vaucluse Provence, que es va disputar també a Sarrians el diumenge 3 de març.

La Copa Europea de Sarrians també va deixar, en categoria sub 23, la 64a posició de Miquel Hernández, que va caure eliminat a la ronda de setzens de final. En categoria júnior, el millor representant de la selecció va ser Axel Moreno, que va superar les dues primeres rondes i va caure a 1/8 de final, sent 48è a la classificació final. Adrián Mesa va superar la primera ronda i va ser cinquè a 1/16, no podent obtenir la classificació per als vuitens i Rubén Cañizares va caure en primera ronda com a 6è classificat de la seva mànega. Tots cinc corredors han sumat, malgrat el temporal que va afectar a la competició de dissabte, una prestigiosa experiència internacional.

Per la seva banda, cal destacar també la 13a posició en categoria sub23 del català Marc Román, participant amb l'equip francès DN Pays de Vesoul Haute-Saone, seguint la seva trajectòria en competició internacional totalment consolidada, sent ja un fix a les convocatòries de la selecció espanyola.