Ivan Smirnov tanca amb doblet a Sabadell el cap de setmana inicial de Grans Clàssiques

03/03/2024
Carretera

Ivan Smirnov tanca amb doblet a Sabadell el cap de setmana inicial de Grans Clàssiques

Un nom propi ha dominat el cap de setmana inicial del calendari de Grans Clàssiques-8è Trofeu Joan Casadevall, el principal campionat elit/sub23 català de carretera, que un any més es posava en marxa amb el doblet de proves organitzades per la Unió Ciclista Sabadell. El rus Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre) s'ha demostrat com el gran dominador del cap de setmana, i després de la seva victòria en solitari el dia anterior en el 53è Trofeu Joan Escolà, el que ja fou vencedor de la prova l'any passat ha aconseguit també la victòria a la victòria al  Campionat de Sabadell, que aquest diumenge 3 de març disputava la seva 94a edició.

Els 170 ciclistes participants en la jornada d'avui tenien un important repte, no per l'exigent recorregut de la històrica prova sabadellenca, amb 138 quilòmetres de recorregut plens de dificultat com el doble pas pel Collet de Lligabosses, Calders, el Collet de Sant Joan o L'Estany, sinó per les condicions amb què s'han trobat els participants en aquesta matinal. Les carreteres plenes de neu pels selectius recorreguts del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac han fet rodar els ciclistes a temperatures properes als 0 graus en algun tram, amb una exigència que demostra el fet que tan sols 45 ciclistes hagin pogut agafar la cursa.

En la resolució de la cursa, Smirnov ha sabut superar a la meta de Sabadell als seus tres companys d'escapada: el jove neerlandès Pim Fransen (West Frisia), segon en el dia d'avui i vencedor sub23, l'ídol local David Domínguez (Aviludo-Louletano-Loulé Concelho), professional sabadellenc que, després de la seva cinquena posició d'ahir, ha pujat al podi en tercera posició en una cursa en què durant tants anys ha estat protagonista, i l'alacantí Tomás Miralles (Vigo-Rías Baixas), també un dels grans protagonistes del cap de setmana després del seu podi d'ahir. La 6a posició d'Adrià Franquesa (Equipo Finisher), la 8a d'Axier Casado (Team MP Group-Doltcini) i la 10a de Daniel Artero (Equipo Finisher), els dos úiltims també en el top10 de la jornada d'ahir, demostren també l'important nivell dels ciclistes sub23 catalans.

Així doncs, després d'aquest cap de setmana inicial de Grans Clàssiques-8è Trofeu Joan Casadevall, el liderat absolut destacat és per a Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre), mentre que el seu company d'equip Danil Zarakovskiy és líder sub23. El gran calendari elit/sub23 català continuarà el pròxim diumenge 24 de març en una altra prova històrica, la Klàssika d'Olot-Trofeu Festes del Tura, que enguany celebra la seva 70a edició.

Classificació 94è Campionat de Sabadell:

  1. Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre) 3:28:57
  2. Pim Fransen (West Frisia) a 0:03
  3. David Domínguez (Aviludo-Louletano-Loulé Concelho) a 0:03
  4. Tomás Miralles (Vigo-Rías Baixas) a 0:03
  5. Danil Zarakovskiy (Penya Ciclista Baix Ebre) a 1:25
  6. Adrià Franquesa (Equipo Finisher) a 1:53
  7. Tristan Cardew (Equipo EBS) 2:24
  8. Axier Casado (Team MP Group-Doltcini) a 3:50
  9. Viktor Bugaenko (Penya Ciclista Baix Ebre) a 3:50
  10. Daniel Artero (Equipo Finisher) a 3:50
  • Elit: Ivan Smirnov (Penya Ciclista Baix Ebre)
  • Sub23: Pim Fransen (West Frisia)
  • Per equips: Penya Ciclista Baix Ebre
  • Classificacions completes.

Fotografia: Juanma Peláez / @JuanmaPelaezSbd