Maxime Buffaz guanya a Palafrugell l’última social d’inici d’any

29/02/2024

La darrera prova de la Challenge Gran Fondo – El Secreto va posar aquest dimecres 28 de febrer el punt i final a l’època de socials amb una prova que presentava un recorregut de 85 quilòmetres a Palafrugell i Llafranc. La cita estava organitzada pel Club Ciclista Palafrugell i Gran Fondo Community i era la darrera de les quatre proves individuals que han format la Challenge d’enguany.

La prova va reunir prop de 70 corredors i el jove francès Maxime Buffaz (Lyon Sprint Evolution) es va imposar en l’esprint d’un grup reduït. Buffaz, de només 18 anys, es va imposar al també francès Gabriel Roger (Le Boulou Club Cycliste) i a l’alemany Jasper Korth (Leeze Factory Racing). El quart classificat va ser el màster 40 Antonio Manuel Mateos (Fernando Torres), que amb aquest resultat va guanyar la classificació final de la Challenge. Mateos ha estat el més regular al llarg de quatre proves, acabant-les totes al TOP-10 i amb un podi fa una setmana a la tercera cita del certamen. A la classificació final l’han seguit Gabriel Roger, segon a la darrera prova, i Anthony Doyle (L’Equipier Cycling Team), vencedor de la primera mànega palafrugellenca.

En categoria femenina, la també francesa Isaure Meddle (Istres Sport Cyclisme) es va imposar a Jenni Torreguitart (Baix Ter Academy) i Cristina Bombardó (Dr. Bike Racing Team). Bombardó es va proclamar també vencedora de la classificació general de la Challenge Gran Fondo - El Secreto en una categoria de fèmines molt repartida durant les quatre cites.

La quarta i darrera prova de la Challenge va tancar un tram de la temporada de carretera en el qual les socials han estat protagonistes i el proper cap de setmana s’inicien els calendaris competitius. El Baix Empordà tornarà a ser protagonista, una altra vegada de la mà del Club Ciclista Palafrugell i Gran Fondo Community, amb l’inici de la Copa Catalana Màster el dissabte 2 de març a Verges. El mateix dia, Sabadell acollirà el tret de sortida de les Grans Clàssiques - 8è Trofeu Joan Casadevall amb el Trofeu Joan Escolà i l’endemà serà el torn per al Campionat de Sabadell, també dins les Grans Clàssiques, i el Gran Premi KH7 de Les Franqueses del Vallès, epicentre del millor ciclisme júnior.