El trial català suma quatre ors als Jocs Mundials de la Joventut

17/07/2023
Trial

El trial català suma quatre ors als Jocs Mundials de la Joventut

El cap de setmana del 15 i 16 de juliol s’han disputat a Durana (Euskadi) els Jocs Mundials de la Joventut de Trial, una cita anual que reuneix als millors riders sub 16 del món. El trial català hi ha tingut una important presència aconseguint la victòria en quatre de les set categories en joc, a més d’una medalla de plata i dues de bronze.

El millor resultat per al trial català va arribar en la prova femenina de 12 a 15 anys, on Alba Riera va revalidar el títol mundial aconseguit el 2022. La vigatana, que ha estat la gran revelació de la temporada amb victòries nacionals, estatals i internacionals en categoria elit, ha encapçalat un triplet català que es completava amb la medalla de plata per a Andrea Pérez i el bronze per a Paula Cuesta. La prova també va deixar la cinquena posició de Yun Vilajosana i la sisena de Jorgina Yélamos.

També van aconseguir assaborir la medalla d’or Guillem Montoya, que es va imposar en una prova Minimes (13-14 anys) on Alex Rodríguez (5è) i Guim Jodar (6è) també van arribar a la final, i Erik Manrique, que va guanyar la prova Poussins (9-10 anys). En aquesta mateixa categoria també es van classificar per a la ronda final els catalans Dalmau Marí (4t), Arnau Mellado (6è) i David López (12è).

El trial català també va ser determinant en la medalla d’or aconseguida en la prova per seleccions, on entre els sis participants espanyols hi havia els catalans Erik Manrique, Axel Méndez, Guillem Montoya i Alba Riera. La darrera medalla catalana la va sumar Axel Méndez, que va ser tercer en una prova Benjamí (11-12 anys) on el va acompanyar Jordi Sala en quarta posició. Així doncs, les úniques categories sense presència catalana al podi van ser la Youth Girls (9-11 anys), on Abril Sanllehí va ser 11a, i la categoria cadet masculí (15-16 anys), amb la 12a posició de Quim París.

Medalles catalanes als Jocs Mundials de la Joventut de Trial 2023:

  • OR: Alba Riera - Girls
  • OR: Guillem Montoya - Minimes
  • OR: Erik Manrique - Poussins
  • OR: Erik Manrique, Axel Méndez, Guillem Montoya i Alba Riera - Team
  • PLATA: Andrea Pérez - Girls
  • BRONZE: Paula Cuesta - Girls
  • BRONZE: Axel Méndez - Benjamins

Classificacions completes, a la pàgina web de la UCI

Foto: ZubikoPhoto - UCI