La 9a Social del Baix Penedès es disputarà aquest diumenge

13/02/2019
Carretera

La 9a Social del Baix Penedès es disputarà aquest diumenge

El proper diumenge 17 de febrer a les 10 del matí es donarà al sortida de la IX Cursa Social del Baix Penedès, organitzada per la Penya Ciclista Baix Penedès, i en la que hi participaran ciclistes de les categories junior, S23, elit, M30, M40, M50, M60 i fèmines.

La prova constarà d'un recorregut de 77 kms que es totalitzaran després de fer 3 voltes al circuit que discorrerà per diferents municipis de la comarca, i que en les dues primeres voltes serà idpentic, passant per El Vendrell , mentre que en la darrera volta s'afrontarà l'ascensió al Coll de Santa Cristina. Aquesta pujada curta (4kms) però exigent pot ser determinant per la prova, ja que després de coronar-la es farà una ràpida baixada cap a la Bisbal del Penedès per ka encarar la darrera part del recorregut fins a meta, que per cert s'ha allargat 250m per assegurar una bona arribada en cas d'sprint. A més d'aquest Premi de la Muntanya, la organització ha disposat també una meta volant a la segona volta en el seu pas per la Bisbal del Penedès. 

D’altra banda, en l'acte de presentació de la Social també es va anunciar la creació d’una Escola de Ciclisme comarcal, que dirigirà l'experimentat Joan Vidal. La intenció de la Penya és utilitzar els carrers de la urbanització Botafoc com espai d'entrenament, aprofitant que encara no estan edificats, i tancant-los al trànsit rodat.