Helena Isanta i Francesc Guerra guanyen a Boí

02/07/2018
BTT

Helena Isanta i Francesc Guerra guanyen a Boí

La prova final de la Marathon Cup by Scott & Taymory a la Vall de Boí i dins el marc del Buff Mountain Festival ha estat el final de festa d'aquest calendari. 

Aquesta cita final, com és habitual en el campionat, comptava amb dues opcions de recorregut. Això sí, totes dues espectaculars i amb tot el que implica un recorregut d'alta muntanya a la Vall de Boí: 56 km i 2200 metres o 35 km i 1.600 metres eren les dues possibilitats.

A nivell competitiu la lluita per la victòria absoluta no ha tingut història. Francesc Guerra (Buff -Scott) que partia com a clar favorit, s'ha destacat des dels primer metres de l'exigent ascensió inicial de forma clara. El resultat, més de 10 minuts d'avantatge sobre Jordi Espinar (Olympia Cycling Factory) en la línia de meta. Pau Botella (Club Unió Clicista Tossa) ha completat el podi elit.

La categoria femenina també ha viscut un triomf aclaparador a càrrec d'Helena Isanta (Fes Bici Igualada) que ha superat a Alba Barrau (Vall de Benasc AC) i Claudia Marin (Scott Bikes Club Esportiu).

Per categories Ali Lachheb (Addict Bikes) era el millor en màster-30, Jordi Garrido (Nou Espai-Coluer) en màster-40, Eduard Gispert (Blue Motors- Neolith) en sub-23, Xavier Besora (Nou Espai-Coluer) en màster-50, Judit Reina (Club Ciclista Banyoles) en fèmines màster-30 i Eva Martín (Club Ciclista Roses) en fèmines màster-40.

Javi Galvan (Maxi Bike) i Berta Bassols (Muntbikes -Hyundai) han estat els més ràpids en el recorregut de 35 km.

Pel que fa a la general, Guillem Múñoz (Blue Motors- Neolith) i Ramona Gabriel (Blue Motors Neolith) són els nous campions de l'edició 2018 de la Marathon Cup by Scott & Taymory.

Sant Joan de Mediona, Aguilar de Segarra, Sea Otter Europe -Girona i, ara, la Vall de Boí han completat un calendari variat i amb traçats cuidats al detall en què han participat més de 1.000 bikers diferents entre els seus diferents puntuables. 

Classificacions Boí i General

[Foto crèdits: Anna Olea]