La VolCAT corona de nou a Tiago Ferreira en una edició molt internacional

01/04/2018
BTT

La VolCAT corona de nou a Tiago Ferreira en una edició molt internacional

La 13a edició de la VolCAT ja és història, tancat una edició ha servit per consolidar el caràcter internacional de la prova, no només perquè hi hagi hagut més de 20 nacionalitats representades entre els més de 1.000 participants, sinó per una dada encara més cridanera: en el top-10 absolut hi ha bikers de 7 països diferents, mostrant que la VolCAT és internacional i atractiva pels millors bikers del món.

La darrera de les tres etapes era la més explosiva de totes. Les dues primeres etapes es van disputar sense cap tipus d'especulació entre els corredors més forts, sempre al màxim ritme possible, amb el vencedor final, Tiago Ferreira, assentat en el liderat amb un marge confortable. El dubte estava a veure qui es portava l'última etapa i els qui completaven el podi de la prova. Amb menys de 40 quilòmetres de recorregut, la tàctica de la majoria es basava en no perdre l'assolit en els dies anteriors. Un traçat ràpid feia que, a més, no fos fàcil obrir diferències.

Hans Becking (DMT Racing) va saber treure profit de la situació de carrera i s'escapava al costat de Ilias Periklis (Giant Polimedical), es destacaven en un tram tècnic mentre Ferreira controlava per darrere que els seus màxims perseguidors en la general no poguessin deixar-li a cap moment. Becking es beneficiava de la condició de líder de Ferreira, i guardava forces per imposar-se en el sprint final i portar-se una meritòria victòria d'etapa en una jornada en la qual s'ha volat. 1:35:19 per completar els 39 km de recorregut replets de senderes. El sub-23 Vlad Dascalu (Brujula Bike Racing Team) atacava en la part final al nombrós grup del capdavanter per portar-se la 3ª plaça del podi en aquest últim dia de competició. Amb això Tiago Ferreira repetia la victòria que ja va aconseguir l'any passat i confirma que la VOLCAT és una carrera perfecta per a l'actual campió d'Europa de bike-maraton.

La categoria femenina estava pràcticament sentenciada amb les dues victòries consecutives de la lituana, i lluny d'afluixar Katazina Sosna (Team Torpado Sudtirol) tornava a imposar-se aconseguint el ple de triomfs en aquesta VOLCAT 2018. Claudia Galícia (Megamo Factory Racing) i Naima Madlen (DMT Racing) eren 2ª i 3ª. En la general Sosna, Madlen i Galícia ocupaven les posicions d'honor en aquest ordre.

André Filipe (CPR A-Do-Barbes) era el més ràpid en màster-30, Alberto Bancora (Bikes 101) s'imposava en màster-40, Pere Joan Roig (Vila Bike´s Club) en màster-50 i Josep Palomino (PC Navarcles) en màster 60. Entre les fèmines, Chloé Passelande (Massi) s'imposava en sub-23, la millor màster-30 era Corina Mesplet (Ciclo Sport Grupo Deportivo) i Chiara Mandelli (Team Spacebikes) guanyava en màster-40.

En la general, la resta de guanyadors han estat Vlad Dascalu en sub-23, Pablo Egeda (Massi) en màster-30, Alberto Bancora en màster-40, Pere Joan Roig en màster-50, Chloé Passelande en féminas sub-23, Corina Mesplet en féminas màster-30 i Chiara Mandelli en féminas màster-40. Amadeo Ferrer (CC Altea) era el millor en la categoria Open masculina i Olga Echenique (TBelles-Cannondale-Gaes) en Open femení. El Torpado Sudtirol ha estat el millor equip de la VOLCAT 2018.

Eliminator per tancar una reeixida VOLCAT 2018

La competició es va tancar amb la disputa del tradicional Eliminator, amb els millors bikers de la prova en la línia de sortida. Un espectacle de sprints i velocitat que servia per tancar una altra reeixida edició de la VOLCAT. Josep Betalú repetia la victòria en aquesta prova d'exhibició tal com ja va fer la temporada passada, mentre que Katazina Sosna no perdonava ni tan sols en aquesta prova tan explosiva, sent la millor i guanyant tot el que ha corregut en aquesta VOLCAT.

Amb tots els objectius de la prova complerts, Ocisport ja pensa en la següent edició d'una de les proves UCI més antigues d'Europa. La carrera capaç de transformar les vacances de Setmana Santa en un festival biker. L'aposta d'Igualada com a centre neuràlgic de la VOLCAT ha demostrat ser molt encertada, donant un gir complet a l'experiència dels participants, més còmoda i divertida que mai. Si encara no la coneixes, en 2019 no pots faltar. A més, Igualada està en el camí per intentar ser Ciutat Europea de l'Esport 2019 amb una candidatura molt potent com ho confirma l'èxit organitzatiu i lliurament de la població en aquesta VOLCAT.

Fotografia: Anna Olea / Press Ocisport