​Florent Payet i Marine Caribou, guanyadors al 25è descens de Sant Andreu

11/03/2018
DHi

​Florent Payet i Marine Caribou, guanyadors al 25è descens de Sant Andreu

Gran èxit en la disputa aquest diumenge del 25è Gran Premi RockShox-Diputació de Barcelona de Sant Andreu de la Barca, amb prop de 300 corredors que han  pogut gaudir d'aquesta edició especial de la prova de la població llobregatina, que un any més ha estat l'epicentre del descens. Enguany, la organització del Moto Club Sant Andreu de la Barca que fos puntuable per a la UCI, fet que ha augmentat encara més el nivell. A més, alguns canvis en part del circuit han fet que les referències d'anys anteriors no servissin.
 
Després de la ronda classificatòria ja es podia intuir que aquesta vint-i-cinquena edició seria una de les més disputades dels últims anys, amb corredors competidors de la Copa del Món. Quan el canari Edgar Carballo (Vadebicis Mondraker) ha marcat un temps de 1:40.32, semblava que, després d'anys perseguint el triomf i dos anys consecutius pujant el podi, aquest seria el seu any.

Tanmteix, ha vist com Florent Payet (Voulvoul Racing) superava el seu temps per tan sols 0.33 segons. D'aquesra manera, se li escapava un triomf que acabava en mans del campió d'Europa, que segueix engrandint el seu palmarès. El podi l'han completat Rudy Cabirou (Unior Devinci Factory Racing) en tercera posició, Faustin Figaret (Radon Factory Team), quart, i Baptiste Pierron (Voulvoul Racing), cinquè.

En fèmines, ja a les classificatòries era Marine Cabirou (Voulvoul Racing) qui deixava clar que seria dificil de batre, com ha demostrat a la final. La francesa ha tret més de tres segons a la segona classificada, Nastasia Giménez, i gairebé cinc a Viktoria Giménez (ambdues de l'equip GMZ Racing). El podi el completaven Telma Torregrosa (DRS) y la campiona colombiana Andrea Francisca Farias (Pivot CamdauBikes). 

Entre els júniors, el vencedor ha estat el local Ignasi Jorba (Intense Europa), que es col·locava dissetè al scratch, Albert Barilaro com a Master 30, Iban Jiménez a Master 40, Cristóbal Pulido a Master 50 i Adrián Gonzalez, cadet. Els altres guanyadors han estat Daniel Olarra en categoria masculina (vuitè) i Ares Masip (cinquena) en fèmines, primers classificats considerats com a aficionats.

Així doncs, el públic assistent d'aquesta edició, unes 4.000 persones, han pogut gaudir en directe a través d'una pantalla gegant on es podien veure els temps i part de les baixades dels corredors. El Moto Club Sant Andreu de la Barca, juntament amb la botiga OM Bicis i el Patronat Municipal d'Esports continuen millorant edició a edició en una cursa especial.

Consulta tota la informació de la prova en el següent enllaç.