La gran festa del ciclisme català reconeix la temporada de 160 esportistes

13/11/2012
Federació

La gran festa del ciclisme català reconeix la temporada de 160 esportistes

La festa de cloenda de la FCC per a la temporada 2012 va significar una multitudinària manifestació del ciclisme, amb la presencia d´unes 420 persones per presenciar el premi a 160 ciclistes catalans que durant aquesta temporada han aconseguit destacar al màxim nivell. L´acte tingué la presència del Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Sr. Xavier Amador, Director Relacions Institucionals, Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Sr. David Moner, President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i Sr. Rubèn Peris, Vicepresident de la RFEC.
Es va anar fent el lliurament dels guanyadors de les diferents modalitats, com Ciclocròs, Cicloturisme, BMX, Pista, Trial, Descens-4X, Carretera i BTT. A continuació van rebre els honors els guanyadors de les Copes Catalanes. Més tard els reconeixements van recaure en les Entitats organitzadores que han fet l'edició, enguany, de 25 o més anys corresponent a desenes. Tot seguit es va premiar als Clubs que han celebrat les noces d'argent. Va arribar el moment de commemorar els 100 anys del Sport Ciclista Català, primera Entitat que arriba a aquesta fita històrica. Es passà a les distincions especials a persones que s'han distingit per la seva dedicació perllongada en benefici del ciclisme. Puja el nivell esportiu amb les distincions a ciclistes, començant per millor Director, passant pels paralímpics de Londres 2012 i acabant amb les dues màximes distincions. Els millors ciclistes catalans 2012 que han tingut l'honor de rebreu són Sra. Gemma Abant, Campiona del Món de Trial o Sotscampiona d'Europa i Sr. Joaquim Rodríguez,  que ha finalitzat la temporada com el millor ciclista de la UCI i també d´ altres rànquings de referència com premi a una temporada que l´ha vist al podi de la Vuelta i el Giro o triomfant a la Fletxa Valona i al Giro de Lombardia.
Els èxits, en determinades disciplines o puntualment en alguna d’elles, sense cap mena de dubte, mostra el bon treball que hi ha al darrere. La dedicació generosa dels Clubs i de les Comissions esportives són d’agrair per tots aquells que estimen aquest esport. No obstant, els èxits no han d’amagar les mancances més evidents, com l’estructura que sosté la carretera i d’altres especialitats que davallen respecte d’ anys anteriors. Amb el coneixement de les dificultats s’ha de preveure mesures de millora, que la FCC haurà de facilitar i coordinar, junt amb els Clubs, per obtenir la complaença en l’evolució positiva de tots els àmbits del ciclisme de la nostra competència.

Font fotografia: Ramón Sitges