Tot preparat per la segona edició dels Missatges del Císter

11/07/2010
BTT

Tot preparat per la segona edició dels Missatges del Císter

El 25 de juliol se celebra la segona edició dels “Missatgers del Cister”: Una pedalada amb història pel GR175 La Ruta del Cister organitzada pel Club de BTT Francolí. 
“Missatgers del Cister” és més que una pedalada de BTT. És una activitat esportiva organitzada pel Club de BTT Francolí que ens transporta al S. XII (època en què es va crear el monestir de Poblet) i a la barreja d’espiritualitat i dura supervivència que caracteritza aquest període de la nostra història.
Aquesta pedalada està basada en una llegenda no confirmada de Ramon Berenguer IV, el Sant, en la qual els missatgers recollien un missatge escrit per l’abat de Poblet i un altre per l’abadessa de Vallbona i, amb la màxima prestesa, havien d’entregar-lo al comte Ramon Berenguer IV. El mateix comte investia Cavaller Missatger o Dama Missatgera del Cister en un acte solemne el primer participant que ho aconseguia.
Els Missatgers del Cister recrea aquesta llegenda no confirmada tant amb el recorregut com amb el solemne acte d’investidura, així com també amb els personatges, alguns d’ells reals com és el cas de l’abat i l’abadessa que tenen l’amabilitat d’escriure el missatge i donar la benedicció a la sortida. O també teatralment, com és el cas del comte.
Però, encara que ens deixem portar per l’aire medieval, tampoc girem l’esquena a la tecnologia. Per aquest motiu, cada un dels corredors portarà un xip i el control de temps es farà mitjançant el RFID que actualitza a temps real per Internet les classificacions i els temps parcials.
Aquesta és una prova amb tres recorreguts. Un de més llarg de 63 km, que segueix el traçat del GR175 La Ruta del Cister de Poblet a Vallbona de les Monges, i torna a l’Espluga de Francolí passant pels Omells de na Gaia i Senan. Un altre de més curt de 32 km, que seguirà una part del GR175 i tornarà per altres senders. I, per als menys avesats a aquest esport, un de 21 km de terreny planer i poc exigent.
I els acompanyants podran gaudir d’una activitat paral•lela, “El Missatge del Drac”
Els acompanyants i familiars dels concursants podran participar en una altra activitat paral•lela organitzada pel Drac Actiu, “El Missatge del Drac”. Es tracta d’un recorregut que es pot fer a peu o en BTT amb la finalitat d'anar trobant unes pistes que ens duran al tresor amagat.

Tota la informació a www.bttfrancoli.com