Gran presència catalana a la Ronda del Maestrazgo

18/05/2010
Carretera

Gran presència catalana a la Ronda del Maestrazgo

Els corredors catalans Sergi Casanova (Ajuntament de Tarragona) i Carlos Lapuerta (Serveto-Alcoletge) han estat a prop d'aconseguir el triomf a la general final de la XXXVII Ronda Ciclista al Maestrat celebrada a Benicarló (Castelló), després d'obtenir el primer i segon llocs, respectivament, a la primera etapa disputada el dissabte passat entre Benicarló i l'ermita de Sant Mateu. També va estar a les quinieles Antoni Miguel (UPV) que al final va pujar al podi con tercer.
Casanova i Lapuerta van formar part de l'escapada bona del primer dia, inicialment formada per 6 corredors. Després del tercer port puntuable de la jornada (La Mirona), en el descens cap a Sant Mateu i a uns 20 quilòmetres de l'arribada, els escapats i el grup dels favorits es van fusionar en un sol paquet, en el qual hi havia dos components de cada equip important a la Ronda tret dels dos representants del equips catalans, Casanova i Lapuerta, que es trobaven sense companys d'equip. Un cop fusionats, els teòrics favorits (José Belda i Antonio García) es van començar a vigilar, cosa que va provocar l'atac del ciclista colombià William Aranzazu (Azysa), que en un principi es veia guanyador. Poc després, Lapuerta va arrencar amb totes les seves forces emportant-se Casanova a la seva roda. Els dos corredors es van entendre a la perfecció i van anar en cerca de l'escapat. L'etapa s'acabava en una rampa curta però duríssima a l'ermita de Sant Mateu, i va ser allà, quan només quedaven 500 metres per al final, que els dos ciclistes del Serveto-Alcoletge i l'Ajuntament de Tarragona van superar Aranzazu i es van disputar el triomf parcial i el primer lideratge de la Ronda: 1r Casanova, 2n Lapuerta a 2", 3r Aranzazu a 21".
La segona etapa va ser d'un control total dels equips dels dos primers de la general. La jornada constava de 139 km, entre Santa Magdalena de Pulpis i Benicarló, amb les dificultats muntanyoses de La Salsadella, La Mirona, La Bandereta i La Valltorta pel camí. Els dos equips catalans s'hi van deixar la pell, però va resultar impossible de mantenir les dues primeres posicions de la general a causa del treball dels dos equips valencians (UPV-Bancaja i Guerola-València) i del murcià Mutua de Levante-Cafemax per tal de treure temps als dos catalans. El guanyador absolut de la Ronda va ser Eloy Teruel (Mutua Levante-Cafemax), qui el dia anterior havia arribat a 1'14" del líder. El murcià van encapçalar un podio n Antoni Miguel (UPV) fou tercer mentre que Casanova i Lapuerta foren cinquè i sisè respectivament més Oriol COlomé (Azysa) que es va classificar setè.

Informació i fotografia facilitades pel C.C. Alcoletge