Cap de setmana femení a Torroella de Montgrí

10/05/2010
Carretera

El desè Trofeu Rafel Fabra s'ha disputat aquest cap de setmana a la localitat gironina de Torroella de Montgrí. La cursa femenina ha constat de la tradicional contrarrellotge de 9 km del dissabte, a més de la cursa en línia puntuable per a la Copa Espanya del diumenge, i ha congregat a un total de 117 corredores: 44 elits, 29 juniors i 44 cadets. Cal destacar que, aprofitant la celebració d'aquestes dues proves, també es disputaven els Campionats Catalans femenins de CRI i de fons.
A la crono del dissabte,  s'ha imposat amb 37 segons d'avantatge la nord-americana Evelyn Stevens, del USA Team, per davant de Débora Gálvez i Anne Marie Schimitt, totes dues de l'equip Lointek. A la categoria junior, les noies del USA Team van fer triplet amb Jessica Prinner, Coryn Ribera i Kendall Ryan. I a la categoria cadet, Maria del Santandreu (Ases. Emp. Levantina) va aconseguir la victòria per davant de Zuriñe Viana (Meruelo) i de la catalana Elisabet Bru (J. C. S. Constructora), que es consagra així campiona de Catalunya de CRI en aquesta categoria.

1ra  Arantxa García (Delfín Verde)
2na  Ester Fernández (Hotel Modus Vivendi)
3ra  Cristina Aznar (Lointek)

Júniors
1ra  Bianca Martin (Ases. Emp. Levantina)
2na  Judith Vidal (J. C. S. Constructora)

Cadets
1ra  Elisabet Bru (J. C. S. Constructora)
2na  Ana Laredo (J. C. S. Constructora)
3ra  Ariadna Tries (Sarfa)

Domini nord-americà a la Copa d´ Espanya

Quant a la prova en línia del diumenge, les 117 corredores que van prendre part de la jornada van haver d'enfrontar-se a un terreny trencacames on el vent va ser-hi present en tot moment. Les corredores elits van haver de completar un traçat de 115 km; les júniors van incorporar-se a la cursa al kilòmetre 42 -moment en que es va definir la cursa, amb l'escapada de cinc corredores del USA Team- mentre que les cadets ho van fer al kilòmetre 60.
La selecció nord-americana (USA Team) ha dominat completament aquesta segona prova del cap de setmana, amb els quatre primers llocs de la classificació final. Evelyn Stevens ha tornat a guanyar a la categoria elit, seguida de la juvenil Corinne Rivera i l'altra elit, Jessica Prinner. Aquestes tres corredores van arribar primeres a l'empinada pujada de la línia de meta, amb més de 2 minuts i mig d'avantatge sobre el segon grup, encapçalat també per una altra nord-americana. La millor fèmina cadet ha estat Laura Vilanova (Roldan-Pradisa). Aquesta prova també ha definit les campiones de Catalunya de fons.