Juanjo Méndez guanya la Paracycling Bizkaiko Bira

06/05/2010

Brillant paper dels ciclistes paralímpics de Catalunya Team, integrats a la selecció espanyola per l´ ocasió, Juanjo Méndez i Raquel Acinas, a la Paracycling Bizkaiko Bira, prova valedora per a la Copa d’Europa de l’especialitat, que ha tingut lloc durant el cap de setmana a les poblacions biscaïnes de Artxanda i Munguía.
Méndez, guanyador de la categoria MC1 (nova designació per als ciclistes amb discapacitat física més severa), va basar la seva victòria imposant-se al primer sector contrarellotge del dissabte, disputat a Artxanda sobre un recorregut de 11 quilòmetres, avantatjant de 1 minut i 8 segons a l’alemany Michael Tauber, vigent campió del món de la categoria i disciplina. Ja a la tarda, sobre 13 quilòmetres i també contrarellotge, celebrada aquesta ocasió a Munguía, l’alemany va retallar 27 segons les diferències davant del català, que així es mantenia líder.
El bonic duel entre tots dos va deixar la victòria parcial de l’etapa del diumenge, celebrada en la modalitat de línia sobre un recorregut de 52,5 quilòmetres, a mans de l’alemany i campió del món de ruta Pierre Senska, mentre Méndez cedia 4 segons en la línia de meta instal.lada a Munguía i 1 segon davant el seu principal rival, Tauber. D’aquesta manera, Juanjo s’imposava a la classificació general amb 40 segons de marge enfront Tauber i 2´21″ davant Senska.
Amb idèntic recorregut als anteriors, Raquel Acinas també s’imposava a la crono inicial davant la nord-americana Allison Jones, qui cedia 48 segons enfront la catalana. No obstant això, l’americana va recuperar a la tarda tot el temps perdut, a més d’altres 21 segons extres que van resultar-li suficients per emportar-se la victòria final de la categoria C2 femenina, ja que la prova en línia de l’últim dia es resolia a l’esprint entre totes dues, i també amb la subcampiona del món, Jones, com a guanyadora.
D’altre banda, Ramon Àlvarez va deixar molt bones sensacions en les dues etapes que va disputar, les cronos, concloent 8è i 10è a 2’40” i 3’16” del francès Stéphane Bahier, gran dominador de la categoria MC2, que també va vèncer la cursa en línia on Alvarez es veia obligat ha abandonar després de patir una caiguda.

Informació: Catalunya Team