Ja es coneixen els detalls de l´ Open Natura de Tortosa

06/05/2010
BTT

Ja es coneixen els detalls de l´ Open Natura de Tortosa

S'ha presentat a l'ajuntament de Tortosa la tercera prova de l'Open Natura 2010, que té lloc en aquesta localitat tarragonina el proper 16 de maig. És la primera vegada que aquest calendari de marxes populars de bicicleta de muntanya arriba a les Terres de l'Ebre, i en funció de com han anat les dues cites precedents, s'espera que la convocatòria de bikers se situï al voltant dels 800 participants, la xifra màxima d'inscrits que permet l'organització.

Satisfacció del regidor d’esports

En el transcurs de la presentació que ha tingut lloc avui dimarts 4 de maig, el regidor d'esports de l'ajuntament de Tortosa, Pere Panisello, s'ha mostrat molt satisfet del fet que Tortosa pugui acollir finalment una prova de l'Open Natura. Planisello ha destacat tant la vessant esportiva de la prova com la notorietat que tindrà Tortosa gràcies a la promoció de l'Open Natura.
Per la seva banda, Jordi Calsina, president del Club Open Natura i un dels responsables d'aquest calendari de bicicleta de muntanya, ha explicat als mitjans presents la dinàmica que es seguirà a Tortosa, la qual és, de fet, la que li ha dotat d'una imatge de prestigi entre la comunitat biker. "No es tracta d'una prova competitiva. Del que es tracta és de poder combinar esport i turisme, i la veritat és que feia temps que teníem ganes de venir a Tortosa i poder gaudir dels paisatges bucòlics i de les possibilitats lúdiques, culturals i gastronòmiques que ens pot oferir aquesta ciutat”.

Tres circuits apassionants

Recordem, doncs, que la cita de Tortosa constarà del recorregut infantil de poc més de dos quilòmetres, i de dos recorreguts pensats per als més grans, de 18 i 38 quilòmetres. La Penya Ciclista Baix Ebre de Tortosa ha preparat uns recorreguts impressionants, que no deixaran a ningú indiferent.

Fitxa tècnica Tortosa

Dia: 16 de maig
Horari sortides: infantil (09.30h), adults (10.00h)
Circuits: 2 km (infantil), 18 i 38 km adults
Sortida i arribada: Parc Teodor González
Com arribar: AP-7 (Sortida 40 Tortosa-l'Aldea). N-340, carretera nacional. Carretera C-12 (Eix de l'Ebre) Tortosa-Lleida
Inclou: El dret a participar a la pedalada, avituallamients, bossa d’obsequis i esmorzar

Ruta pel Montsec

Al costat de les proves pròpies de l'Open Natura i les col.laboracions esporàdiques, l'activitat del Club Open Natura es completa amb les rutes i altres activitats que organitza per als seus socis i no socis. Aquesta temporada s'estrena la col.laboració amb l'aventurer Sergi Fernández Tolosa, que aquest 2010 guiarà dues rutes del Club Open Natura. La primera, els dies 29 i 30 de maig. L'escenari, el Montsec aragonès. La primera ruta és de 50 km i la segona de 45, i la inscripció està limitada a 40 places, en què és una ocasió única de descobrir uns paratges únics, en companyia de tot un aventurer com Sergi Fernández Tolosa.

Calendari restant 2010

16 de maig: Tortosa (Tarragona)
06 de juny: Vallnord (Andorra) (prova especial Vallnord Opening Season)
27 de juny: El Catllar (Tarragona)
10 de juliol: Les Valls d’Àneu (Lleida) (nocturna)
12 de setembre: Sant Sadurní d’Anoia (Barcelona)
19 de setembre: Ponts (Lleida) (en col.laboració amb el Moto Club Segre)
17 d’octubre: Pineda de Mar (Barcelona)
Novembre: pendent de confirmació

Tota la informació: www.opennatura.com