Arriba una nova Clàssica dels Murs

29/04/2024
Cicloturisme

Arriba una nova Clàssica dels Murs

El calendari català de cicloturisme segueix a ple rendiment i aquest diumenge 5 de maig arriba la 11a edició de la Clàssica dels Murs, un autèntic desafiament per les pendents més dures de la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia.

Un any més, «la clàssica més clàssica que mai» presenta un recorregut exigent, amb sterrato, llambordes i murs, que són l’autèntica essència de la marxa. El recorregut llarg tindrà 162,5 quilòmetres i 2.650 metres de desnivell i el curt 96,5 quilòmetres i 1.450 metres de desnivell.

Els ciclistes es trobaran amb fins a 17 murs en el recorregut llarg i 8 en el curt, tots ells anunciats a l’inici amb un gran cartell on hi apareixen totes les dades tècniques del mur. Entre les parets hi detaquen Albió, amb 400 metres que tenen un desnivell màxim del 19%, Rubinat II, que arriba a un tram màxim del 17,5%, Llorac-Savallà, amb un quilòmetre amb rampes del 15% i, sobretot, Forès. Conegut com el Mirador de la Conca de Barberà, és el punt més emblemàtic de la marxa i té rampes que superen 20 % de desnivell en el seu punt més exigent.

Per a qui vulgui atrevir-se amb un dels reptes més exigents del cicloturisme català, les inscripcions de la 11a Clàssica dels Murs encara són obertes i tancaran el dimecres 1 de maig. La prova tindrà l’inici i el final a Cervera, i forma part del Circuit Català de Llarga Distància i de la Xallenge Catalana de Mitja Distància.

Foto: Clàssica dels Murs