El Team MP Group-Doltcini continua el domini rus en el 73è GP d'Òdena

28/04/2024
Carretera

El Team MP Group-Doltcini continua el domini rus en el 73è GP d'Òdena

El calendari elit/sub23 català ha viscut una de les seves jornades de referència aquest diumenge 28 d'abril amb la disputa de la 73a edició del Gran Premi d'Òdena, històrica prova de la Unió Ciclista Igualadina que era la quarta prova puntuable del calendari de les Grans Clàssiques-8è Trofeu Joan Casadevall. La cita anoienca ha comptat amb 133 participants per afrontar una prova duríssima, no tan sols pel recorregut de la clàssica, una de les més exigents del calendari amb 149,6 quilòmetres de recorregut sense descans amb pas per l'Alt de Maioles i l'Alt de Rubió, sinó també per les condicions meteorològiques adverses.

Tan sols cal veure les les diferències en la classificació per entendre la dificultat d'una cursa en què la victòria ha estat per a Vlas Shischkin (Team MP Group-Doltcini). El sub23 rus, que ja havia estat segon feia un mes a la Klàssika d'Olot, ha allargat el domini rus en aquesta temporada 2024 i ha entrat a la Plaça de l'Ajuntament d'Òdena victoriós en solitari, amb el seu company d'equip Mikhail Postarnak entrant en segona posició i certificant el gran dia per a l'equip català Team MP Group-Doltcini, i tercera posició per a Gerard Ledesma (Esetec-Salazones Ricardo Fuentes). Una jornada de resistència per a sumar en el palmarès d'una cursa que ha vist guanyar al llarg dels anys els més grans talents del ciclisme català.

Després d'aquesta prova, les Grans Clàssiques continuaran d'aquí un mes amb la disputa de la XXII Clàssica Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú, prevista pel pròxim dissabte 25 de maig.

Segona edició del GP d'Òdena Kids
Per segon any consecutiu, la cita igualadina ha aprofitat el seu aparador per organitzar el GP d'Òdena Kids, cita puntuable per a la Copa Catalunya Infantil, de la que era la tercera prova puntuable del calendari i comptava amb 100 ciclistes inscrits de les diferents categories de promoció. Amb tot, després de la disputa de les proves de pre.benjamí, benjamí, principiant i aleví, s'han hagut de suspendre les curses de la categoria infantil. El calendari infantil de carretera català continuarà diumenge 5 de maig, dins la programació de la fira Cambrike de Cambrils.

73è GP d'Òdena:

  1. Vlas Shischkin (Team MP Group-Doltcini) 3:45:38
  2. Mikhail Postarnak (Team MP Group-Doltcini) a 0:37
  3. Gerard Ledesma (Esetec-Salazones Ricardo Fuentes) a 1:15
  4. Ilya Savekin (Controlpack) a 2:31
  5. Denis Denisov (Penya Ciclista Baix Ebre) a 2:37
  6. Aleix Sierra (CC Lleida-Dpedros) a 4:06
  7. Jaume Espuis (Controlpack) a 4:06
  8. Ricard Fitó (Illes Balears Arabay Cycling) a 4:12
  9. Tristan Cardew (Equipo EBS) a 4:17
  10. Eloi Salas (Team MP Group-Doltcini) a 4:26
  • Per equips: Team MP Group-Doltcini
  • Muntanya: Vlas Shischkin (Team MP Group-Doltcini)
  • Esprints especials: Mikhail Postarnak (Team MP Group-Doltcini) 
  • Classificacions completes.

Fotografia: Team MP Group-Doltcini